Jana Veselá na tréninku Seattlu Storm

Jana Veselá na tréninku Seattlu Storm | foto: Aaron Last/Storm Photos

Basketbalistka Veselá má formu, před světovým šampionátem válí v Seattlu

  • 5
Jedním z nejlepších výkonů po odchodu do zámoří se v sobotním utkání WNBA prezentovala basketbalistka Jana Veselá.

Její Seattle sice prohrál v Connecticutu 68:88, ale bývalá křídelní hráčka Frisca Sika Brno zapsala do statistik 8 bodů, 2 doskoky a 2 asistence.

Reprezentační kouč Lubor Blažek tak mohl být v hledišti spokojený. Za Veselou se do USA vydal v rámci inspekční cesty před podzimním světovým šampionátem, do něhož Češky vstoupí 23. září v Brně v hale ve Vodově ulici utkáním s Argentinou. Dalšími pořadatelskými městy jsou Ostrava a Karlovy Vary.

"Návštěva je velmi užitečná pro obě strany. Jednak mám možnost vidět Janu přímo v akci a naopak pro hráčku je dobré, když je v kontaktu s týmem a ví, že je o ni zájem," tvrdí Lubor Blažek.

Reprezentační křídlo převzalo od kouče informace spojené s herními i taktickými úkoly, které českou reprezentaci do zahájení mistrovství světa ještě čekají.

Blažek se zajímal i o zdravotní stav hráčky a také především o to, kdy přesně se Veselá k reprezentaci připojí. "Mám před sebou rozhovor s trenérem Seattlu, od něhož budu chtít vědět přibližné datum Janina nástupu k národnímu týmu," prozradil Blažek.

Trenér se k reprezentaci vrátí v úterý a rovnou na lavičku při přípravném utkání s Polskem. Češky se v Jindřichově Hradci postaví tomuto soupeři dvakrát ve dvou dnech.

"Máme příležitost vyzkoušet všechny hráčky širšího kádru, protože termín nominačního zúžení týmu se velmi rychle blíží," uvedl Blažek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž