Lubomír Růžička udílí pokyny během oddechového času Svitav.

Lubomír Růžička udílí pokyny během oddechového času Svitav. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Svitavský kouč basketbalistů Růžička chce výhry, a ne slyšet lichotky

  • 0
Jestli dokáže sportovcům napříč odvětvími něco nahlodat psychiku, jsou to těsné porážky. Zklamání v hlavách museli podruhé v řadě překousnout basketbalisté Svitav. Stejně jako minulou sobotu v Ostravě, tak i ve středeční předehrávce 17. kola Kooperativa NBL v Děčíne byli Tuři na dosah triumfu.

Ovšem v obou případech v poslední minutě ztratili míč, faulovali soupeře, který posléze stvrdil výhru úspěšnými trestnými hody. Na severu Čech tak Svitavy padly 71:75.

Domácí kouč Pavel Budínský poté ocenil kvalitu Turů, což ovšem byla pro jejich kouče Lubomíra Růžičku pouze slabá útěcha. „Mám takové rozpolcené pocity, protože už mě nebaví slýchat komplimenty, že se naše hra zlepšila, raději bych si už připisoval vítězství. Je to další koncovka, kterou jsme ztratili,“ uvedl pro web Děčína Růžička.

Favorizovaní domácí Válečníci srazili šance hostů ve třetí čtvrtině, po níž vedli už od dvanáct bodů, a nic nenasvědčovalo tomu, že se Tuři z tvrdé rány ještě oklepou.

„V tu chvíli se ukázala naše vzácná vlastnost, kdy začneme vymýšlet věci, které k nám vůbec nepatří,“ prohlásil kouč Budínský. „Měli na tom veliký podíl naši rozehrávači, kteří nebyli schopni organizovat hru. Také jsme přecházeli střelecké pozice, místo toho, abychom navyšovali naše vedení. Volili jsme nějaké extrapřihrávky, extrakombinace, zkrátka extrabuřty. Jenže ty nám přinesly jen hloupé ztráty, Vučica dal dvě trojky, Teplý jednu a Svitavy vycítily, že ještě není konec,“ líčil domácí trenér.

Jeho oponent naopak návrat do utkání ocenil. Za zřejmě klíčovou třetí desetiminutovku své hráče ale pochopitelně nepochválil.

„Špatně jsme pohybovali míčem, hráli jsme individualisticky a vrátili jsme se ke hře, kterou nechceme produkovat,“ dodal Růžička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž