Pavel Novák (v modrém) ještě v dresu Opavy.

Pavel Novák (v modrém) ještě v dresu Opavy. | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Basketbalisté Plzně hlásí další posilu, do NBL nasadí Nováka

  • 1
Sedmadvacetiletý Pavel Novák se stal další posilou basketbalistů Lokomotivy Interconex Plzeň do nadcházející historicky premiérové sezony v nejvyšší soutěži Mattoni NBL.

Zkušený křídelník, který oblékal dresy Olomouce, Prostějova, Sadské a Opavy, se během své kariéry umístil čtyřikrát na třetím místě v "Mattonce" a čtyřikrát byl druhý v Českém poháru. Lokomotivě by měl pomoci hlavně v útoku v souhře s klasickými pivoty Fránou a Kovandou.

Novák je druhou plzeňskou posilou po 30letém rozehrávači nebo křídlu Milanu Soukupovi. Ten v nejvyšší soutěži působil v dresu Sparty a vyzkoušel i zahraniční angažmá (německá Alba Berlín, polský Anvil Wiosclavek a kyperský Apollon Limassol).

Skloubit zkušenost s dravým mládím je cílem kouče Lokomotivy Dominika Feštra. "Budu se snažit zapojit do hry co nejvíce mladých hráčů, pro které by nadcházející sezona měla být hlavně sbíráním zkušeností.

Jsem si vědom toho, že pro náš tým bude i vzhledem k vylosování začátek soutěže velmi těžký, ale doufám, že se hráči postupně na nejvyšší soutěž adaptují," říká Feštr na klubových stránkách.

Mattoni NBL začíná pro Plzeň 9. října na palubovce BK Nový Jičín, doma se Lokomotiva představí poprvé ve čtvrtém kole 20. října, kdy přivítá Pardubice.

Fanoušci si od pondělka mohou kupovat permanentky. Cena činí 500 korun. Objednávky můžete zasílat na email: kozel@tjloko-plzen. cz nebo volat 723 702 635.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž