Maurice Hampton, Pardubice

Maurice Hampton, Pardubice | foto: BK Synthesia Pardubice

Basketbalisté Pardubic zlomili komplex jménem Ostrava

  • 1
Jako další důkaz, že loňská sezona byla jen zlým přeludem, lze brát brát zápas basketbalistů Pardubic na palubovce Ostravy. Synthesia vloni s Novou Hutí prohrála všechna čtyři vzájemná utkání, což se jí "podařilo" už jen s mistrovským Nymburkem. Výsledkem byl konec už po základní části Mattoni NBL.

Hned první letošní duel proti Ostravě se proměnil v jasnou záležitost Pardubic. Synthesia zvítězila o 24 bodů 89:65, byla to již její třetí výhra v řadě a v tabulce je hned v závěsu za vedoucí dvojicí Nymburk, Prostějov.

Ve svém bývalém působišti se zaskvěl hlavně pivot Marcus Arnold, jenž proměnil osm z devíti střel z pole, pět ze šesti trestných hodů, celkem nastřílel 21 bodů a dalších osm míčů doskočil.

Série Pardubic s Ostravou

2008 - 09
Ostrava - Pardubice 90:83 Pardubice - Ostrava 70:76 Pardubice - Ostrava 67:75 Ostrava-Pardubice 104:80

2009 - 10
Ostrava - Pardubice 65:89

"Přestože jsme během utkání udělali dost ztrát v přesilových situacích, mohli jsme se opřít o kvalitní obranu, což je pro mě velké pozitivum," řekl trenér Jan Slowiak, který si v předchozím utkání proti Poděbradům i přes výhru postěžoval na vlažný úvod.

Také v Ostravě se ujali vedení domácí basketbalisté (7:2), avšak už zkraje druhé čtvrtiny Synthesia ztrátu nejen smazala, ale rovnou unikla do desetibodového trháku a v poločase měla k dobru luxusních 20 bodů (47:27).

"Rozhodovalo se mezi 15. a 20. minutou. Uplatnili jsme naši větší rotaci a konečně jsme něco trefili z dálky, což se nám na začátku zápasu moc nedařilo," pronesl Slowiak.

Zřejmě podstatně těžší duel čeká na Pardubice už pozítří, kdy v ČEZ Areně od 18 hodin přivítají Děčín.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž