Momentka z utkání Děčín - Pardubice.

Momentka z utkání Děčín - Pardubice. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Zradilo nás zdlouhavé rozhodování, míní kouč basketbalistů Pardubic

  • 0
Basketbalisté Pardubic nenavázali v Děčíně na domácí výhru, prohráli 81:90, v sérii tak ztrácejí 1:2 a jen dvě výhry v řadě je udrží ve hře o medaile.

"Největší problém jsem viděl v našem rozhodování. Jak z pohledu obrany, tak i z pohledu útoku nám hrozně dlouho trvalo, než jsme se rozhodli, co bychom měli udělat," komentoval nedostatky ve hře svého týmu pardubický trenér Dušan Bohunický.

"V obraně na slabé straně šlo v určitých situacích o to, jestli vypomoci nebo ne, na útočné polovině jsme si sice dobře posouvali míč, ale hráči váhali, zda už jít do střely nebo do dalšího posunu míče," pokračoval v hodnocení trenér.

Zápas zdobil souboj pivotů. Jak domácí Houška, tak pardubický Travis Nelson zakončili souboj s 27 body a úspěšností střelby z pole přes osmdesát procent.

Domácímu čahounovi však vypomohla hned čtveřice dvouciferných borců (Pope, Sanders, Soukup, Stria), zatímco hostujícímu jen duo (Žabas, Čarnecký).

O osudu zápasu však rozhodla pětiminutovka rozdělená přestávkou, kterou domácí ovládli poměrem 18:0.

"Myslím, že klíčová pasáž byla na konci poločasu, kdy jsme zahráli zónu, soupeř třikrát nenašel vhodnou situaci do zakončení a my jsme se dostali do dvoubodového vedení, po kterém následoval rozhodný nástup do třetí čtvrtiny, kdy jsme se utrhli do dvojciferného vedení," popsal obrat ze skóre 38:43 na 56:43 trenér Děčína Pavel Budínský.

"Celkově bych řekl, že jsme v pátek hodně zaostali za Děčínem i za svým výkonem z druhého utkání v domácím prostředí," přiznal kouč Bohunický a dodal: "Dalšími faktory našeho horšího výkonu bylo 21 míčových ztrát a menší aktivita na útočném doskoku."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž