Basketbalisté Opavy vyhráli až v prodloužení

Paks - Basketbalisté Opavy vyhráli v druhém utkání skupiny F Koračova poháru na půdě vedoucího týmu maďarské ligy Atomerömü Paks 81:79 po prodloužení. V souboji dvou neporažených týmů rozhodl tříbodový pokus Marka Stuchlého pět vteřin před koncem nastaveného času. Opavští se tak beze ztráty bodu usadili v čele své skupiny. V druhém dnešním utkání vyhrála Moskva v Ankaře 90:69 po poločasu 51:34.

Výsledek utkání byl neustále otevřený a oba týmy se střídavě přetahovaly o vedení. Hosté sice ještě po třetí čtvrtině vedli rozdílem šesti bodů 56:50, ale náskok v poslední desetiminutovce neudrželi a nakonec došlo na prodloužení. V něm rozhodlo kolektivnější pojetí hry týmu českého vicemistra, kterého střelecky drželi legionáři Vukazič s Adžičem. Na tříbodovou trefu Stuchlého už Maďaři v posledních sekundách nedokázali odpovědět.

"Stejně jako jsme zvítězili, jsme mohli i prohrát. Zápas byl totiž velice vyrovnaný a vedení se přelévalo ze strany na stranu. Myslím však, že náš výkon byl ucelenější a kolektivnější," uvedl manažer opavského klubu Dušan Štěnička. Dodal, že výhra má velkou cenu. "Soupeř doma totiž v maďarské lize ještě nezaváhal," uvedl.

Atomerömü Paks - Opava 79:81 po prodl. (71:71, 42:46).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž