Diamantový dárek pro nejlepšího basketbalistu minulé sezony.

Diamantový dárek pro nejlepšího basketbalistu minulé sezony. | foto: Diamond Capital

Míč s dvanácti diamanty rozzáří nejlepší české basketbalisty sezony

  • 0
Už v pátek večer budou známi nejlepší basketbalisté za minulou sezonu. České jedničky si z vyhlašování v Mariánských Lázních odjedou nejen s titulem a křišťálovou trofejí, ale nově i vzácným diamantovým dárkem. Z pozice loňských vítězů si největší naděje mohou dělat Eva Vítečková a Tomáš Satoranský.

Česká basketbalová federace přichystala společně s firmou Diamond Capital pro výherce dvou nejsledovanějších kategorií diamantový šperk v designu basketbalového míče. Cena? 50 000 korun.

„Tento jedinečný klenot zdobí 12 diamantů, které symbolizují 12 hráčů v týmu. Jsme rádi, že právě my jsme mohli dodat tento ojedinělý dárek na Slavnostní galavečer Basketbalista roku. Věříme, že vítěze ankety potěší,“ nechal se slyšet Josef Kurka, bývalý ligový hráč Rudé hvězdy Pardubice a BK Děčín a dnes obchodní ředitel společnosti Diamond Capital.

Diamantový dárek pro nejlepšího basketbalistu minulé sezony.

„Je to určitě mnohem prestižnější než v minulých letech. Je jedině dobře, jestli díky tomu získává anketa na zajímavosti,“ komentuje novinku obhájce vítězství mezi muži Tomáš Satoranský.

A zda by ho lákalo si do klopy připnout unikátní šperk? „Samozřejmě každý hodnotný dárek potěší. S mým přístupem bych ale musel sehnat nějaký sejf, jinak bych ho hned ztratil,“ směje se rozehrávač FC Barcelona.

Tomáš Satoranský s trofejí pro nejlepšího českého basketbalistu sezony 2012/13.

Také letos je reprezentační tahoun jedním ze žhavých favoritů na prvenství. „Je pravda, že většina hráčů v zahraničí zase tak dobrou sezonu neměla. Veseláč (Jan Veselý) sice pak začal hrát v Denveru, ale až na konci sezony,“ vzpomněl si na kamaráda, který jako jediný Čech letos nastupoval v zámořské NBA.

Satoranský vloni poprvé vystoupal na nejvyšší stupínek, když rok před tím zaostal v hlasování odborníků pouze za Veselým. Dvaadvacetiletý rozehrávač už tedy ví, jaké to je stát se nejlepším Čechem ve svém oboru: „Vždycky potěší, když je sportovec ve své zemi za svojí práci oceněn. Pro další sportovní kariéru sice titul moc neznamená, ale je hezké, když lidé vědí, že ve sportu, který děláte, jste dobří a tímto to ocení.“

Slavnostní galavečer Basketbalista roku začíná v pátek v Mariánských Lázních ve 20 hodin. Přímý přenos bude možné sledovat na TV Com, záznam na ČT Sport.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž