Luboš Bartoň (vpravo) v dresu Děčína.

Luboš Bartoň (vpravo) v dresu Děčína. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Basketbalista Bartoň v Děčíně končí, bude hrát za španělskou Valencii

  • 0
Španělsko je pro něj zemí zaslíbenou. Basketbalový reprezentant Luboš Bartoň si sice na šestnáct zápasů odskočil do Děčína, teď se však vrací na Pyrenejský poloostrov, kde strávil většinu kariéry. Nastupovat bude za Valencii, které momentálně patří druhé místo ve španělské lize a hraje také Eurocup.

Bartoň přišel do Děčína na začátku sezony s tím, že pokud dostane zajímavou nabídku ze zahraničí, bude uvolněn. V české lize stihl odehrát 16 zápasů a nastřílel v průměru 12,3 bodu a doskočil 6,1 míčů na utkání.

"Lubošův odchod je naprosto v duchu naší vzájemné dohody. Jsme rádi, že toto angažmá splnilo svůj cíl. Jak pro náš klub, tak myslím, že i pro Luboše. Udržel se v zápasovém rytmu a dobrý klub se ozval. A nám pomohl na hřišti i mimo něj," řekl generální manažer Děčína Lukáš Houser.

Jedna z největší postav českého basketbalu posledních let tak znovu míří na Pyrenejský poloostrov. Po italským začátcích v Boloni a Římě se Bartoň v roce 2005 přesunul do Španělska, kde se zařadil mezi největší hvězdy. Nejprve v Badaloně, následně v Barceloně a ve Fuenlabradě. V roce 2012 však kvůli ekonomické krizi ve Španělsku nedostal zajímavou nabídku a v minulé sezoně se tak dostal přes USK Praha do německého Braunschweigu. Nyní znovu dostává šanci ve Španělsku.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž