Ilustrační foto z duelu Karlových Varů (bílá)

Ilustrační foto z duelu Karlových Varů (bílá) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Herní a taktický kolaps, žehrají ve Varech. Basketbalistky v poháru končí

  • 1
Loňské čtvrté místo neobhájí. Basketbalistky BA Karlovy Vary, vinou herního a taktického kolapsu v poslední čtvrtině, darovaly Lokomotivě Trutnov postup do Final Four Českého poháru. Ve čtvrtfinále doma Východočeškám podlehly 67:71 (16:12, 30:28, 51:44). Z průběžných stavů po čtvrtinách je přitom jasné, že měly po tři čtvrtiny zápasu k postupu nakročeny ony.

Vary měly opět problémy se sestavou. „To se projevilo na kvalitě utkání, kdy jsme často byli schopni zapařit i neuvěřitelné, hosté ovšem občas také, a na obou stranách bylo vidět mnoho zbytečných chyb,“ říká manažer karlovarských basketbalistek Roman Maleček. Přesto si Vary téměř neustále držely náskok.

„Jenže to by nesměla přijít v závěrečné čtvrtině neuvěřitelná pětiminutovka. Herní a taktický kolaps, kdy se hosté dostali do utkání dvěma šťastnými střelami a postupně během oněch pěti minut dokázali vymazat náš náskok a dostat se do vedení,“ popisuje Maleček.

Ovšem ještě dvě minuty před koncem dokázaly Vary otočit, další šťastná trojka s faulem z ruky Hindrákové jim definitivně vzala vítr z plachet. Nyní se už musí soustředit na poslední tři zápasy ŽBL, v sobotu hrají v Hradci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž