Mela na zemi Trutnovské Michaela Vondráčková a Lenka Pazderová (zleva v bílém)...

Mela na zemi Trutnovské Michaela Vondráčková a Lenka Pazderová (zleva v bílém) se protihráčce snaží vzít míč. | foto: Vilém Fischl

Vítězné kouzlo „Uhrová“ padlo, Arad na palubovce Trutnova kraloval

  • 0
Kouzlo v podobě Michaely Uhrové ukončil až rumunský mistr Arad, když v zápase Středoevropské basketbalové ligy přehrál Trutnov rozdílem třídy 85:58. Do tohoto zápasu totiž Trutnov od derby s Hradcem Králové vyhrál šest ligových zápasů v řadě, tedy všechny, které velezkušená Uhrová po návratu odehrála.

Rumunský soupeř od začátku zápasu jasně dokazoval, proč je nejúspěšnějším týmem Středoevropské ligy. Karu přehrával ve všech směrech, navíc trutnovským basketbalistkám se nedařilo. Největším rozdílem byla obrana pod vlastním košem, kde Východočešky dělaly velké chyby, čehož rumunský tým v sestavě se čtyřmi Američankami a dvěma Srbkami dokázal využívat a lehce skóroval.

„Velký rozdíl byl jak v obraně, tak v útoku. Arad hrál agresivněji i techničtěji, objektivně musíme přiznat, že byl lepší. Tolik ztracených míčů, kolik jsme dnes měli, se jen tak nevidí. Byly z toho rychlé protiútoky a snadné body soupeře. Naše obrana byla děravá, prohrát takovým rozdílem jsme rozhodně neměli,“ zhodnotil utkání trenér Kary Jozef Rešetár. Nezdar bude moci Trutnov napravit příští týden, kdy ho čekají tři náročné zápasy Středoevropské ligy, nejprve třetího prosince hraje ve Vídni, hned o den později změří síly se slovenským Šamorínem a zahraniční turné zakončí devátého prosince odvetou v rumunském Aradu.

Ještě předtím se Trutnov představí v domácí lize. V té se v neděli od 17.00 střetne na domácí palubovce s letos se trápícími VŠ Praha. Kara se v roli favorita pokusí přidat sedmé ligové vítězství v řadě a udržet třetí místo v tabulce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž