Radek Nečas v akci - ilustrační foto.

Radek Nečas v akci - ilustrační foto. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Nečas s Pardubicemi vyhlíží proti Ústí postup: Nestresujeme se

  • 2
V téhle situaci v klání s ústeckou Slunetou ještě nebyli. A podle pivota Radka Nečase se hodí, že první vedení pardubických basketbalistů ve čtvrtfinále vyšlo právě na šestý zápas, kdy má jeho tým mečbol. Ústí sice bylo v sérii, hrané na čtyři vítězství, o krok napřed hned dvakrát, ovšem příležitost soupeře z play off přímo vyřadit se mu dosud nenaskytla.

„I když jsme v Ústí prohráli třetí zápas série, Sluneta pořád potřebovala dvě výhry. Proto jsme si nepřipouštěli žádný stres,“ srovnával Nečas. „Teď tam pojedeme stejně naladění jako před oběma předchozími utkáními venku. Na tom se nic nemění. Musíme se zaměřit na to, abychom makali a dodržovali, co chceme. Pak to přijde,“ věřil před duelem, který se hraje v neděli od 18 hodin.

Přesně tak se Beksa zařídila ve čtvrtečním pátém čtvrtfinále, po němž má nad Ústím navrch 3:2 na zápasy.

„Do druhé půle jsme vstoupili slušně, získali jsme dvouciferný náskok. Ústí jej sice pak stáhlo, ale potom jsme dali důležité koše a utrhli se na ten rozdíl znovu, čímž jsme získali psychologickou výhodu. Ten zápas jsme dohráli tak, jak by se mělo,“ líčil 37letý borec.

Ze začátku to přitom na nějakou velkou pohodu vůbec nevypadalo, Beksa se soužila při střelbě a zachraňovaly ji jen útočné doskoky. „Myslím, že za míčem jdeme dobře v celé sérii a vytváříme si tak další šance, což je důležité,“ komentoval to pivot Nečas.

Konec? Ne! Sluneta věří v zápas číslo 7

Dlouho týrali favorita, teď se ale karta obrátila. Po čtvrteční porážce 82:99 bude v neděli Sluneta ve čtvrtfinálové sérii s Pardubicemi čelit mečbolu. Nejsme v jednoduché situaci, ale to jsme nebyli ani na startu vyřazovacích bojů. Jsme silný tým a já věřím, že pokud se zlepší především náš doskok, pak uspějeme. Musíme v neděli nechat na hřišti absolutně vše a hrát na samotné hranici našich možností,“ vyzývá ústecký kouč Antonín Pištěcký před čtvrtfinálovou partií číslo šest.

„Je jasné, že pouze vítězství na domácí palubovce nás posune k rozhodujícímu sedmému utkání o postup do semifinále. Doufám, že nám k tomu opět pomůže vyprodaná Sluneta, a všichni společně poženeme tým k senzačnímu třetímu vítězství,“ přeje si kouč.

„Druhý poločas v Pardubicích se nám nepovedl podle našich představ a posadili jsme tím soupeře na koně. Pokud chceme odvrátit konec sezony, tak se musíme zlepšit na doskoku a také se vrátit k dobré obraně, která nám nesla ovoce v úvodních utkáních série,“ velí ústecký pivot Stanislav Votroubek.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž