ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Martin Stolař, MAFRA

Nymburský kouč: Hráčky mají po dobrém startu do sezony velkou sebedůvěru

  • 2
Dva dny, dva evropské úspěchy. Basketbalový Nymburk si je letos může užívat ve dvojím provedení, protože vedle mužů působí na evropské scéně i ženy. Po středečním triumfu pánů ve Slovinsku při vstupu do FIBA Europe Cupu se ve čtvrtek při eurocupové premiéře přičinily i dámy. Doma si poradily s maďarskou Pécsí 82:68.

„Soupeř svou silou odpovídá minimálně nejlepším českým týmům. Navíc liga v Maďarsku má jako celek o trochu vyšší úroveň než naše a Pécs je protřelý tým v evropských pohárech,“ řekl nymburský trenér Daniel Kurucz.

První utkání skupiny F ovládl Nymburk především díky skvělému nástupu, první čtvrtinu vyhrál o 19 bodů a vedení si pak hlídal. Vedoucí tým české ligy si s maďarském celkem poradil i bez své nejzkušenější hráčky Veroniky Bortelové. Reprezentační kapitánku skvěle zastoupila rozehrávačka širšího kádru národního týmu Lenka Bartáková, letní posila z mistrovského USK Praha, která zaznamenala 12 bodů a osm asistencí.

Nejlepší střelkyní Nymburka byla s 22 body Jessica Kusterová, která přidala i osm doskoků a sedm asistencí. Dobře si vedly i další nymburské cizinky Šikšniuteová s Taylorovou. „Naše hráčky mají po dobrém startu do sezony velkou sebedůvěru, což je v těžkých zápasech, jako byl tento, velice cenné,“ pochvaloval si Kurucz.

Ve skupině jsou ještě francouzský tým Landes a švýcarský Fribourg, dál postupuje nejlepší dvojka. Za favorita jsou považovány Francouzky. Ale i Pécs má s Eurocupem zkušenosti, loni družstvo postoupilo ze základní skupiny a pak v osmifinále vypadlo s istanbulským Besiktasem. Příští zápas hraje Nymburk za týden ve Švýcarsku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž