Lukáš Feštr (vlevo) ještě v dresu Děčína.

Lukáš Feštr (vlevo) ještě v dresu Děčína. | foto: ČTK

Přestup do Olomoucka beru jako výzvu, říká nový rozehrávač Feštr

  • 1
Hodně rychle získal Lukáš Feštr nové angažmá po ukončení působení v Děčíně. Poprvé se basketbalový rozehrávač stěhuje na Moravu a v příštích dvou sezonách bude hrát za BK Olomoucko. „Jednání bylo přímočaré a oslovilo mě. Domluvili jsme se rychle,“ říká Feštr.

Čekal jste, že nová nabídka přijde tak rychle?
Pravda je, že situace kolem předčasného ukončení sezony a nejistota z toho, co bude, nebyly z pohledu nabídek optimální. Ale přišla, byla seriózní. Jsem rád, že mám nové angažmá. Poznám nové lidi a basketbalově se zase posunu.

Měl jste i jiné nabídky, co rozhodlo ve prospěch Olomoucka?
Klub chce být v tabulce nahoře, to je jeho dlouhodobá ambice. A každý chce vyhrávat, v tomhle určitě nejsem žádná výjimka. Plány Olomoucka a představy o umístění mi přišly zajímavé, proto jsme se dohodli.

Jak se těšíte na spolupráci s rozehrávačem Radovanem Kouřilem, s nímž se budete dělit o minuty na hřišti?
Myslím, že to bude fungovat. Známe se z mládežnických reprezentací. Každý jsme trošku jiný, to je pro tým výhoda. Hra může být pestřejší a variabilní. Těším se ale i na spolupráci s dalšími kluky. Třeba s Lukášem Palyzou, který patří mezi nejlepší hráče v celé lize.

Poslední rok v Děčíně pro vás nebyl úplně ideální. Vnímáte přesun do Olomoucka jako další šanci?
A také jako novou výzvu. Beru to tak, že celý život je o výzvách. Kdyby to tak nebylo, tak už bych basketbal vůbec nemusel hrát.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž