Drew Naymick (v popředí) a Radek Nečas z Nymburka likvidují útok litevského

Drew Naymick (v popředí) a Radek Nečas z Nymburka likvidují útok litevského klubu Rudupis Prienai. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Nymburští basketbalisté se v Litvě chtějí přiblížit postupu v Eurocupu

  • 0
Basketbalisté Nymburka po úvodních dvou kolech dominují skupině A Eurocupu. Ve středu mají šanci přiblížit se postupu. Před zápasem na palubovce litevského celku BC Prienai si však připomenou zkušenost z minulé sezony, kdy si pravě prohrou s Prienai cestu do osmifinále zkomplikovali.

Nymburk tehdy nejprve vyhrál v Prienai 91:79, ale následně doma prohrál 80:83, což byla na dlouhou dobu jeho jediná porážka. "Loni jsme měli na svém kontě tři vítězství a pak jsme s nimi prohráli. Lidé mají tendenci Litevce podceňovat. Musíme si dát pozor a předvést kvalitní výkon, protože tato skupina je velmi vyrovnaná," řekl nymburský trenér Ronen Ginzburg.

Středočechům se navíc v této sezoně zatím venku příliš nedaří. Ve VTB lize prohrál všechny tři venkovní duely a na mezinárodní scéně si odvezl výhru jen v minulém kole Eurocupu z Jeruzaléma. Stejného soka ale bez výraznějších problémů porazil i litevský tým.

K hlavní zbrani třetího týmu minulé sezony litevské ligy patří podkošová dvojice Urbutis a Orelik, který má v průměru 18 bodů na zápas. Klíčovým hráčem je však křídelní hráč Kadžiulis, který je zároveň jediným třicátníkem v týmu.

Prienai je celkově tvořen téměř jen litevskými hráči a vystačí si bez amerických posil. Jediným zahraničním hráčem je nadějný Estonec Vene.

Nymburk by měl opět táhnout pivot Benda, který byl v minulé sezoně nejlepší střelcem českého mistra ve vzájemných zápasech. V Eurocupu se zatím i hodně daří mladíkům Palyzovi a Hrubanovi. Na straně Nymburka je však zejména větší zkušenost. Středeční utkání začne v 18:00.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž