Frida Ailiová (vlevo) v dresu švédské reprezentace.

Frida Ailiová (vlevo) v dresu švédské reprezentace. | foto: Profimedia.cz

Basketbalistky IMOSu Brno posílí švédská křídelnice Ailiová

  • 1
Novou posilou basketbalistek IMOSu Brno bude šestadvacetiletá švédská křídelní hráčka Frida Ailiová. V uplynulé sezoně působila ve švédské lize v týmu Norrköping Dolphins. Naopak dres brněnského klubu už nebudou oblékat její krajanky Ashley Keyová a Danielle Hamiltonová-Carterová.

Ailiová měří 180 cm a do Brna zamířila ze švédského klubu Udominate Basket, který bude hrát Eurocup. „Ailiová využila klauzuli ve smlouvě, že ji klub v případě nabídky hrát Evropskou ligu uvolní,“ řekl asistent brněnského trenéra Milan Veverka, který Ailiovou v minulosti vedl při svém působení ve Švédsku. „Může hrát nejen na křídle, ale i na rozehrávce,“ dodal.

Vedle Ailiové získaly české vicemistryně před zahájením sezony americkou pivotku Jennu Smithovou, slovenskou reprezentantku Katarínu Tetemondovou a české reprezentantky Kateřinu Hindrákovou z Trutnova a Michaelu Stejskalovou z USK Praha.

Z Valosunu Brno přestoupila rozehrávačka Radka Brhelová a z odchovankyň klubu se do přípravy zařadily Sarah Beránková a Lenka Šoukalová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž