Pardubický kapitán Kamil Švrdlík

Pardubický kapitán Kamil Švrdlík | foto: ČBF / Václav Mudra

Pardubice přehrály Levice. Jde o velmi cennou výhru, radoval se kapitán

  • 0
Pardubickým basketbalistům se pořádně ulevilo. Aby mohli dál živit reálnou naději na postup ze skupiny A evropského Alpe Adria Cupu, museli ve středu na Dašické porazit první tým slovenské nejvyšší soutěže Levice.

Povedlo se, prohra 75:83 byla navíc pro Levice vůbec první ve čtyřech dosavadních duelech Alpe Adria Cupu.

„Po zápasech, ve kterých se nám fakt nedařilo a prohrávali jsme je vysokým rozdílem, je tohle pro nás opravdu důležitá výhra,“ liboval si kapitán Beksy Kamil Švrdlík.

Východočeši dokázali utnout sérii čtyř proher v řadě, která odstartovala právě prvním vzájemným soubojem s Levicemi v poháru (71:101) a pokračovala dalšími třemi ligovými zápasy.

„Byli jsme trochu laxní v obraně. V tom prvním utkání s Levicemi jsme povolili a soupeř se začal trefovat. Dostal se na dobrou vlnu a padaly mu i těžké střely. Pak už se těžko zastavuje jakýkoliv tým. To samé se nám stalo i v lize,“ ohlížel se Švrdlík.

Beksa totiž přes sto bodů inkasovala hned v následujícím zápase proti USK a Jindřichův Hradec s Opavou Pardubicím nasázely shodně 92 bodů. Proti Levicím už to tentokrát ale byla jiná písnička. Pardubice byly celý zápas vyjma tří minut ve vedení.

„Řekli jsme si, že na ně musíme lehnout, aby se znovu nedostaly do rytmu. Soupeř se i tak s námi držel relativně v kontaktu, ale nebyla to žádná sprcha, nedostávali jsme jednoduché koše,“ chválil Švrdlík.

Trochu mu nejspíš zatrnulo ve druhém poločase, ve kterém Beksa promarnila patnáctibodové vedení a minutu a půl před koncem se Levice dostaly na rozdíl tří bodů, pohromu ale dvěma přesnými zásahy odvrátil rozehrávač Tomáš Vyoral.

„Je škoda, že se hosté v koncovce takhle vrátili do zápasu, ale pro nás je důležité, že jsme se opět vydali na vítěznou cestu,“ radoval se pardubický trenér Dino Repeša.

Výhru může Beksa potvrdit už v sobotu. V 19.30 nastoupí k zápasu domácí nejvyšší soutěže v Děčíně, kterému v tabulce patří desátá pozice. Pardubice jsou páté.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž