Josh Wolfram (ve žlutém) z Ústí smečuje do koše rakouského Grazu.

Josh Wolfram (ve žlutém) z Ústí smečuje do koše rakouského Grazu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Děčín i Ústí cílí v Alpe Adria Cupu na postup. A věří v příliv diváků

  • 0
Sedm zemí, šestnáct klubů. Mezi nimi i děčínský Armex a ústecká Sluneta. Alpe Adria Cup basketbalistů bude opět bavit i na severu Čech, čtvrtý ročník se roztočí koncem září.

Válečníci mají ve skupině slovenské Levice, rakouský Graz, znovu maďarský Körmend a ústy sportovního manažera Jakuba Důry hlásí: „Rádi bychom získali pro Děčín titul, byť už postup ze skupiny bude nesnadným cílem.“

Dva soupeře považuje za atraktivní. „Slovenský mistr Levickí Patrioti a semifinalista maďarské ligy Egis Körmend jsou hodně kvalitní. Tým ze Štýrského Hradce sice loni patřil k nejslabším, ale dost posílil a bude hrát v nové aréně,“ zjistil Důra.

Děčín si mezinárodní konfrontaci pochvaluje. „Zatím se nám jeví jako přínosná a k aktuální termínové listině NBL se výborně hodí,“ tvrdí manažer. „Loni jsme v Alpe Adria Cupu byli ve špičce v návštěvnosti a letos věříme, že fanoušci už budou utkání přímo vyhledávat.“

Alpe Adria Cup

Skupiny

A: Graz (Rak.), Děčín, Levice (Sloven.), Körmend (Maď.)

B: USK Praha, Osijek (Chor.), Polzela (Slovin.), Traiskirchen (Rak.)

C: Klosterneuburg (Rak.), Škrljevo (Chor.), Zalakeramia (Maď.), Brno

D: Hallmann Vídeň (Rak.), Ústí, Gliwice (Pol.), Šenčur (Slovin.)

Ústí se utká s rakouskou Vídní, polským nováčkem na mezinárodní scéně Gliwicemi a slovinským Šenčurem. „Je to zpestření pro kluky i pro diváky. Loni se nám v této soutěži nedařilo, což bychom chtěli letos napravit a postoupit ze základní skupiny do vyřazovacích bojů,“ přeje si ústecký generální manažer Tomáš Hrubý.

Projevil eminentní zájem se do poháru znovu přihlásit.

„Chceme změřit síly s jinými týmy, ne pořád hrát dokola jen s českými. Máme kvalitní soupeře, za Gliwice loni nastupoval český reprezentant Palyza, Vídeň skončila čtvrtá v rakouské lize, tak to bude zajímavá konfrontace. Snad i fanoušků bude letos chodit víc,“ doufá Hrubý.

Soutěž si zahrají také USK Praha a Brno.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž