Aleš Chán v bílém nymburském dresu

Aleš Chán v bílém nymburském dresu | foto: Michal Klíma, MAFRA

Chán se vrací do Prahy. Pod košem USK má nahradit Mena

  • 3
Pro příští sezonu v nejvyšší české soutěži se basketbalový USK Praha stává ryze českým týmem. Odcházejícího Konžana s francouzským pasem Borise Mena nahradí 216 centimetrů vysoký exreprezentant Aleš Chán.

Chán dostane za úkol zajišťovat body a doskoky, ale také má pomoci k výkonnostnímu růstu o generaci mladších krajanů. Více o tom hovoří manažer aktuálně nejlepšího pražského klubu Petr Jachan.

"Našim dlouhodobým cílem je profilování mladých hráčů našeho mládežnického programu a vytvoření tak konkurenceschopného týmu v MNBL. Příchodem Aleše Chána naplňujeme naši strategii základní osy zkušenějších hráčů, která je důležitá nejen pro kvalitu a výsledky týmu, ale právě i pro výchovu mladých hráčů, aby měli od koho nabírat cenné zkušenosti. Na této české cestě bude mít Aleš Chán klíčovou roli a my věříme, že splní naše očekávání a tuto roli zvládne," řekl Jachan.

Pivot Chán působil poslední dva roky na Kypru. Nejprve v dresu Keravnosu a loni v barvách APOEL. Před odchodem do zahraničí nastupoval v dresu mistrovského Nymburka či Prostějova, kde prožil velmi vydařenou sezónu. Nyní se vrací zpět do Prahy, kde s basketbalem začínal.

"Začínal jsem s basketbalem na Vyšehradě od mládežnických oddílů až po první ligu, později jsem dostal šanci trénovat s áčkem Sparty a trenérem Ježdíkem. V říjnu 1998 jsem odešel studovat do USA a teď se po 15 letech konečně vracím domů, do pražského klubu," popisuje Chán svůj vztah k Praze.

"Moc se těším na sezonu, spoluhráče, trenéry a doufám, že se nám v průběhu sezony podaří zaplnit Folimanku fanoušky nejen díky výsledkům v lize, ale i pojetím hry a týmu složeném převážně z domácích hráčů a odchovanců," doplnil Aleš Chán ke svému přestupu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž