Česká reprezentantka Kristýna Minarovičová (v bílém) obešla Maru...

Česká reprezentantka Kristýna Minarovičová (v bílém) obešla Maru Marchizottiovou z Argentiny. | foto: FIBA

Ženy míří na ME 3x3 jako druhé nasazené, muži čelí spolufavoritům

  • 0
Už v pátek začíná v nizozemském Amsterdamu mistrovství Evropy v basketbalu 3x3. Na šampionát se z červnové kvalifikace probojovaly ženská i mužská reprezentace.

České ženy mají svou sezonu basketbalu 3x3 v plném proudu, když na konci června nejprve absolvovaly světový šampionát, kde neobhájily loňský titul a skončily ve čtvrtfinále, poté však úspěšně zvládly v Poitiers kvalifikaci na mistrovství Evropy a zajistily si postup do Amsterdamu.

Z loňské sestavy světových šampionek chybí týmu, který hraje domácí 3x3 Tour pod názvem BB Team, hrající trenérka Michaela Uhrová. Ta měla v uplynulých dnech na starosti reprezentaci do osmnácti let, se kterou získala stříbro na světovém šampionátu.

Ke trojici Sára Krumpholcová, Kateřina Novotná a Tereza Vorlová letos přibyla Kristýna Minarovičová. Tým, který se utká ve skupině postupně se Srbskem a Itálií, je na šampionátu druhý nasazený.

Mužská čtveřice na světovém šampionátu chyběla, ale před dvěma týdny vybojovala v Andoře postup na evropské mistrovství. V našlapaném poli sice Češi vypadli ve čtvrtfinále se silným Ruskem, ale poté potvrdili postup jasnou výhrou nad Andorrou.

Tým ve složení Ondřej Dygrýn, Jan Kratochvíl, Roman Zachrla a Filip Zbránek, který odehrál letošní domácí Tour pod názvem Streetsportline.eu, odjíždí do hlavního města Nizozemska s cílem postoupit ze skupiny. V té v pátek narazí na druhé nasazené Slovinsko a Lotyšsko, které je porazilo v základní skupině kvalifikačního turnaje v Andoře.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž