V Curychu znovu poběží El Guerrouj

Curych - Švýcarský Curych bude hostit předposlední díl letošní Golden League. Vidina milionového jackpotu požene osmistovkařku Marii Mutolaovou z Mozambiku. Na mítinku se představí také tři čeští atleti: trojnásobný olympijský vítěz a mistr světa Jan Železný a Jiří Mužík a Štěpán Tesařík v běhu na 400 metrů překážek.

"Na posledním mítinku v Římě se mi příliš nedařilo, takže jsem potřeboval trénovat. To jsem splnil, ale závod je něco jiného. V sobotu večer budu moudřejší," řekl Železný ústy manažera Alfons Juck.

Na startu bude v Curychu třináct úřadujících mistrů světa, v závodu na 100 metrů však budou chybět Američané Tim Montgomery a Maurice Greene.

Po absenci zaviněné bolestmi zad se představí i El Guerrouj.
 
Trojnásobný mistr světa chtěl v Curychu původně útočit na vlastní světový rekord na míli, ale kvůli bolestivým zádům svůj úmysl přehodnotil a požádal o zařazení běhu na 1500 metrů.

Vedle této trati chce osmadvacetiletý běžec zvítězit na mistrovství světa také v závodu na pět kilometrů, který poprvé mezi dospělými běžel v červnu na Zlaté tretře v Ostravě a prohrál.

Kvůli revmatickým trablům se zády musel El Guerrouj zrušit minulý týden start v Londýně. Marocký mílař loni nepohrál v jedenácti závodech a letos je zásluhou času 3:29,76 minuty z Říma nejrychlejší na světě. Soupeřit s ním však budou Keňané Paul Korir, Cornelius Chirchir, Bernard Lagat a William Chirchir.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž