Diskuze

Šéftrenér Sluka: Šampionát? Jednoznačný úspěch, plno výkonů na hranici možností

Překvapila ho smíšená štafeta, od ní ani on medaili nečekal. Žádné vyložené zklamání pak nevybral. S celkovým vyzněním atletického mistrovství světa v Budapešti byl šéftrenér české výpravy Pavel Sluka nadmíru spokojený, Česko díky štafetě a Jakubu Vadlejchovi odjíždí se dvěma bronzovými medailemi. „Vidím posun oproti minulosti. Je vidět, že se atleti dokážou připravit na světovou soutěž,“ těšilo ho.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výkony na hranici možností tam byly. Ale od toho je MS, aby se sportovci ukázali v tom nejlepším světle. Ale taky tam byla celá houšť výkonu mizerných, které nebyla k letošním maximům ani na dostřel. To je třeba říct především. Ale aby třeba oštěpařky přijely zraněné, no to je vrchol. To tam jely za odměnu?

3 0
možnosti
JK

Jednoznačně úspěch! Kdy jsme v medailovem pořadí byli pred Německem a stejn miste jako Čína...

0 1
možnosti
PK

Objektivně, někteří atleti zazářili: smíšená štafeta, Macík. Někteří podali velmi dobrý výkon: Durdiaková, Juška, Vadlejch. Někteří předvedli průměr: mužská štafeta, Švábíková, čtvrtkařky. Někteří podprůměr: Staněk, Stewartová. Zbytek neúspěch nebo přímo propadák.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Jen se pozastavuji nad Juškou. Sice sedmé místo, což není špatné, ale kdyby za takový výkon donesl placku, tak nic proti. Ale ve finále MS nemít na začátku osmičku, to je opravdu nijaké. 3 přešlapy, dva podprůměrné skoky, jeden naprostý průměr. Tím spíš, že rozhlašoval, že se na tu osmičku cítí.

3 0
možnosti
PD

P58e97t88r 41D27r17a31p15a39l

28. 8. 2023 14:28

Výkon na hranici osobních možnosti který je ve světovém srovnání podprumerny...nějak to trenérovo nadšení nechápu. Nemluvíme přece o pro Česko k nějakém exotickém sportu jako je kriket nebo sumo

4 0
možnosti
PU

OK,

takže jsme nadšeni a vidíte, že to děláme dobře.

Naštěstí já nejsem státní trenér, takže nemusím dávat rozhovory.

Protože - já to tedy viděl jen v TV - ale dojem mám poněkud odlišný.

8 0
možnosti
PB

Takže úspěch, a to jednoznačný? Nezlobte se na mě, ale smíšená štafeta je soutěž sice genderově vyvážená, ale jinak nezaujímavá. Ženská štafeta tam nebyla vůbec, mužská skončila v semifinále/rozbězích. Ani jeden z bronzového tímu se v individuálech nedostal do finále a ani v semifinále, když prošly, netvrdily muziku. Takže jo, bronz je nečekaný, potěší a nikdo se za léta nebude ptát, jak to bylo, ale... Jinak to byla bída s nouzí. I Vadlejch ví, že je v jeho schopnostech víc, nemluvím o Staňkovi, a dalších. Když už se do finále dostali, tak byli výkony podprůměrné (Juška, Švábiková). Ale když je spokojený nejen šéftrenér, ale i Tomíček, tak je asi doopravdy všechno růžové. Jen aby v Paříži vůbec nějaká placka byla...

6 2
možnosti
Foto

Velmi dobře jste shrnul i mé pocity. Dost mi to připomíná slova Jalonena, který byl po těsné výhře nad outsajdrem spokojen s výkonem. Když to takto sportovcům podávají, není divu, jaký je vektor vývoje našeho sportu.

2 0
možnosti
RB

Někdo má možná pocit, že to až takový úspěch nebyl, ale to spíš plyne z nepochopení naší pozice ve světové atletice. Z evropských zemí jsem byli v počtu medailí na 14. místě a to opravdu není špatné - poprvé (a asi i naposled) máme více medailí než Německo, Francie rok před olympiádou má jedno stříbro, za námi skončilo pořádající Maďarsko a další celkem "atletické" země jako Finsko, Portugalsko nebo Švýcarsko. Jiná věc je, že Evropa v atletice celkově ustupuje (letos jen 31% všech medailí) a že tento trend bude pokračovat - (pouhé dva roky po zlaté medaily Čopry jsou mezi 6 nejlepšími oštěpaři 3 Indové a jeden Pakistánec) - takže ano je to možná horší než bývalo, ale pravděpodobně lepší než bude.

6 0
možnosti
PU

Nepochopení naší pozice?

Takže když pochopíme, že jsme v podpalubí, je vše OK.

Myslím, že právě o to jde. Přece se nebudeme spokojovat s dosaženou podprůměrnou úrovní, když lze vyšší úrovně dosáhnout pouhou prací.

Akorát je třeba vědět jak, že?

1 0
možnosti
JK

Pro mě byl šampionát velké zklamání a zvlášť oštěpařky.

7 0
možnosti
LV

L84u39d35ě61k 14V22i92n48č

28. 8. 2023 11:52

Tak tohle mi hlava nebere. Jednoznacny uspech? To, ze se jedna o predolympijskou sezonu, to, ze v nekterych disciplinach se konkurence naopak zuzila pan Sluka v potaz nebere? Jestli se vse hodnoti na bazi, ze skokan do dalky udelal nejlepsi vysledek v historii, ale neskocil ani 8 metru ...

Prijde mi, ze pro vetsinu nasich akteru je vrcholem splnit limit a na vlastni akci jiz formu vymazlit neumeji nebo nedokazi. Je to samozrejme problem predevsim u tech, kteri plni limit na posledni chvili. Je zvlastni, ze na sampionat se nominuji skokem pres 8 metru, ale na vrcholu sezony to nejsem schopen zopakovat. O kouli ani nemluvit - v kazdem clanku minimalne dve zraneni, ale velka usta - zlepsim se a priblizim se "spicce", ktera je o metr a pul dal... Pak prijde vrchol sezony a .... lituji ze jsem radeji nesel k porodu.

Pan Vadlejch kazdy rok utoci na zlato, ale nejak nebere v potaz konkurenci, ktera to rposte nejak lepe vyladi... a on sam sebe vystresuje nesmyslnyma prohlasenima a tlakem sam na sebe. Smisena stafeta ok, ale to stesti... a jako jednotlivci na 400 tak trosku zklamani, nebo i tam jednoznacny uspech? Je-li tak aby hlavni zavod byla smisena stafeta.

Tohle nalhavani si do vlastni kapsy nikam nevede. Pan Sluka j enove koste, ale uz se naucil stare figle.

8 5
možnosti
TB

... ulevil si pan Vinč a otevřel si dalšího lahváče...

0 5
možnosti