Roman Šebrle

Roman Šebrle | foto: ČTK

Šebrle ve Francii bojuje o účast na osmém světovém šampionátu za sebou

  • 18
Český desetibojař Roman Šebrle se pere o osmou účast na atletickém mistrovství světa za sebou. Na francouzském šampionátu v Albi, který pro něj představuje poslední šancí kvalifikovat se na šampionát do Tegu, nasbíral po prvním dnu 4 122 bodů a v pátek bude útočit kýžený osmitisícový limit. Měl by být úspěšný, nesmí však žádnou disciplínu vyloženě pokazit.

Šebrle si vylepšoval jedno letošní osobní venkovní maximum za druhým, po utrápeném závodě v Kladně se nic jiného nečekalo. Úvodní stovku zvládl v mírném protivětru za 11,22, v dálce mu naopak do zad fouklo 2,5 metrů za vteřinu a byl z toho skok dlouhý 745 centimetrů. Další dva pokusy měl bývalý olympijský vítěz a mistr světa neplatné.

Na stadionu se vítr hodně točil, což dělalo problémy většině atletů. K vidění nebyly nijak oslnivé výkony, byť se na startu objevily i domácí vícebojařské hvězdy - mistr Evropy Romain Barras či letošní halový vicemistr starého kontinentu Nadir El Fassi.

Český host zabral v koulařském sektoru, předvedl kvalitních 15,56 metrů a poprvé se posunul do vedení. Ve výšce však nenavázal na zimních 208 centimetrů a musel se spokojit s 202 cm. V závěrečné disciplíně úvodního dne - běhu na 400 metrů - rovněž nezářil, čas 51,61 mu však stačil na průběžnou vedoucí pozici. Druhý Barras zatím získal 4093 bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž