Šebrle si kvůli zranění zkrátil dovolenou

Praha - Nejen o lepší umístění na MS v Edmontonu, ale i o půlku dovolené připravily opakované bolesti v oblasti třísel světového rekordmana v desetiboji Romana Šebrleho. Šestadvacetiletý stříbrný medailista z olympijských her v Sydney ukončil dovolenou v Tunisku již po sedmi dnech, přestože měli s manželkou Evou a otcem původně u Středozemního moře zůstat ještě o týden déle. "Bolest v třísle se znovu ozvala, a tak jsem raději v úterý odjel a dnes už jsem byl u doktora Koláře na vyšetření," shrnul Šebrle posledních dnů.

"Absolvoval jsem magnetickou rezonanci a až koncem týdne se snad uvidí, co s tím a jak dlouho vlastně bude rekonvalescence trvat," dodal. Zranění třísla limitovalo Šebrleho na srpnovém světovém šampionátu natolik, že nakonec obsadil až desátou pozici.

Přestože problémy přetrvávají, rodák z Lanškrouna neuvažuje o tom, že by nadcházející halovou sezonu vynechal. "Počítám s ní, ale nebudu zklamaný, když si neudělám osobák. Hlavním cílem pro příští rok zůstává letní mistrovství Evropy v Mnichově," naznačil.

Šebrle v minulém týdnu oznámil odchod ze skupiny Zdeňka Váni, v níž zůstal jeho reprezentační kolega a trojnásobný mistr světa Tomáš Dvořák. Od října se spolu s Janem Poděbradským hodlají připravovat pod dozorem trenéra Dalibora Kupky.

"Vadily mi některé věci a vztahy ve skupině. Proti Tomášovi jako člověku nic nemám a předpokládám, že jsme zůstali kamarády a budeme se tak chovat i na závodech. Rozchodem ale pro nás sportovní kariéra nekončí, dokonce se domnívám, že nám oddělení může pomoci. Oba už jsme desetibojařsky vyzráli, a přestože nemám rád přirovnání, ve společném týmu jsme na Dukle byli jako dva kohouti na jednom smetišti. A to nikdy nedělá dobrotu," pravil Šebrle.

Halový mistr světa z Lisabonu spolu s Poděbradským prý oznámili trenéru Váňovi svoje rozhodnutí o odchodu již minulé pondělí. "Přinesli jsme mu láhev whisky, poděkovali za léta tréninku a trpělivosti a řekli mu o svém rozhodnutí. Myslím, že se skutečně snažil brát na všechny stejný metr, ale ne pokaždé se mu to podařilo. Tomáš patří do jeho rodiny a já jsem to rozhodně chápal," přidal na adresu dnes již bývalého kouče.

Šebrle popřel, že by do Kupkovy skupiny odcházel kvůli tomu, že v ní už trénuje jeho manželka, mílařka Eva. "Je přece jasné, že na soustředění, kdy už se jde do kvality, se mnou žena jezdit nebude," zdůraznil. Dodal, že dalším z faktorů, které ovlivnily jeho rozhodnutí opustit Váňovu partu, byla také rozdílnost povah obou hlavních hvězd týmu.

"S Tomášem jsme prostě odlišné typy, máme na spoustu věcí jiný pohled. Vadilo mi třeba, že na veřejnost pustil věci, které pak noviny roznesly. Já jsem vždycky ctil pravidlo naší skupiny, že co se v ní uvaří, to by se tam také mělo sníst. Proto jsem se o problémech uvnitř do médií nechtěl ani po mistrovství vyjadřovat, a nakonec se to obrátilo proti mně," dodal smutně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž