Šebrle předběžně potvrdil Madrid

Lausanne - Postaví se Roman Šebrle na start sedmiboje na halovém mistrovství Evropy v Madridu? Jeho jméno figuruje mezi pozvanými závodníky a svoji účast Šebrle předběžně potvrdil. "Definitivně se rozhodnu až později," tvrdí olympijský šampion v desetiboji. V seznamu pozvaných vícebojařů figuruje i Tomáš Dvořák.

Představitelé Evropské atletické asociace zveřejnili jména pozvaných vícebojařů. Pozvaní musí atleti potvrdit do konce letošního roku.

Celkem by se v Madridu mělo představit patnáct mužů v sedmiboji a patnáct žen v pětiboji. Devět z nich dostalo pozvánky na základě světových tabulek z roku 2004, desátým je domácí zástupce. Zbylá pětice bude nominována na základě výkonů z halové sezony 2005.

Na rozdíl od jiných disciplín však ve vícebojích můžou za každou zemi startovat jenom dva závodníci. Další český vícebojař by se mohl do Madridu nominovat pouze v případě, že jeden z dvojice Šebrle - Dvořák svoji nominaci nepotvrdí. To je pravděpodobné v případě Tomáše Dvořáka, který se na podzim podrobil operaci Achillovy šlachy.

Nominace vícebojařů na základě výsledků z roku 2004

Muži: Šebrle, Macey (V.Brit.), Warners (Hol.), Nool (Est.), Zsivocky (Maď.), Lobodin (Rus.), Hernu (Fr.), Dvořák, Leyckes (Něm.), reprezentant Španělska

Ženy: Klüftová (Švéd.), Sokolovová (Rus.), Skujyteová (Litva), Sothertonová (V. Brit.), Dobrynská (Ukr.), Prochorovová (Rus.), Kesselschlägerová (Něm.), Collonvilleová (Fr.), Ruckstuhlová (Hol.), reprezentantka Španělska


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž