Jaroslav Bába skáče na Hanácké laťce.

Jaroslav Bába skáče na Hanácké laťce. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Bába s spol. budou v Ostravě útočit na metu 230 centimetrů

  • 0
Česká jednička Jaroslav Bába a medailisté z mistrovství světa a Evropy Trevor Barry z Baham a Raivydas Stanys z Litvy jsou favority Ostravské laťky. Výškařský mítink se koná v pondělí v hale Sportovního gymnázia v OstravěZábřehu. Muži začnou skákat v 18 hodin, ženy v 16.30.

"Barrymu mám co vracet, právě s ním jsem před třemi lety na světovém šampionátu prohrál na pokusy souboj o bronz," vzkázal Jaroslav Bába. "Jsem zvědavý, v jaké formě přijede Raivydas a další borci."

V hale gymnázia se laťka koná poprvé, ale pro Bábu to není neznámé prostředí. "Kdysi jsem tam v zimě trénoval," podotkl. Ostatně na sportovním gymnáziu studoval.

"Věřím, že přijde dost diváků, kteří podpoří atlety ve snaze o překonání limitu na halový světový šampionát (230 cm)," doufá Oldřich Zvolánek, předseda pořádajícího SSK Vítkovice. "Dřevěná palubovka přispěje k pružnosti sektoru, což by mělo zejména těm zkušenějším závodníkům vyhovovat. Věřím, že dva tři se dostanou nad hranici evropské extratřídy, což je 230 centimetrů."

Ostravská laťka je spolu s Brnem součástí Czech High Jump Grand Prix. "Chtěli jsme získat více výškařů s osobáky těsně nad 230 cm než jedno světové eso, jemuž by ostatní dělali komparz, a to se nám podařil," řekl Jan Janků, manažer Grand Prix.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž