OBRAZEM: Tegu vítá atletický svět a slibuje skvělý šampionát

  • 8
Začátek jedné z největších sportovních akcí roku 2011 se přiblížil, o víkendu vypukne v korejském Tegu světový šampionát v atletice. Bylo přihlášeno 1 945 závodníků, což je více než před dvěma lety v Berlíně, a účast jednotlivých zemí je rovněž rekordní: 202 účastnických států překonalo maximum z roku 1999, kdy jich bylo o jeden méně.

Šampionát slibuje spoustu velkých příběhů. Vybojuje Usain Bolt znovu tři zlaté medaile? Získá Allyson Felixová jako první žena v historii MS double na tratích 200 a 400 metrů? Přidá po zranění vracející se Kenenisa Bekele pátý triumf na desetikilometrové trati za sebou? Jak si povede beznohý Oscar Pistorius? A co Caster Semenyaová, smutná hrdinka předchozího mistrovství v Berlíně?

Češi mají medailové ambice, útok na zlato vyhlásila oštěpařka Barbora Špotáková, další nadějí je překážkářka Zuzana Hejnová. Na přední umístění aspirují výškař Jaroslav Bába, oštěpaři Petr Frydrych a Vítězslav Veselý, tyčkař Jan Kudlička, diskaři Jan Marcell a Věra Cechlová či čtyřstovkařka Denisa Rosolová. Nebo překvapí někdo jiný? Odpověď dá devět dní prozářených atletikou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž