Mladík s culíkem útočil na medaili

Vídeň - Mladému běžci s culíkem chybělo možná deset metrů k senzační medaili. Michal Šneberger ve finále běhu na 1500 metrů skvěle finišoval a skončil pátý, 18 setin od medaile. "Byl jsem překvapený, že jsem medaili tak blízko. Snažil jsem se, co jsem mohl, ale vzdálenost k cíli už byla příliš krátká," řekl Šneberger. Českému mílaři se vyplatila taktika. Dvě třetiny závodu strávil v čele. Běželo se v pomalém tempu, favorité neriskovali a zůstávali v závětří.

Čtyři sta metrů před cílem ale Šneberger propásl rozhodující atak soupeřů. "Zrovna jsem byl  u mantinelu a oni přeběhli vnějškem. Nedalo se naskočit." Přesto znovu získal rychlost a  nadějně se blížil medailové pozici. Ale už bylo pozdě. "Až takový závod poběží podesáté,  bude to něco jiného. Zaplatil daň, že málo běhá se špičkou," řekl Josef Vedra, Šnebergrův  trenér.

Třiadvacetiletý závodník se těžko prosazuje na zahraniční závody a doma mu ostatní nestačí. V zimě byl v Česku. Když nemrzlo, běhal venku, potom v hale v pražské Stromovce. "Je vidět, že i tak to jde. Michal ztrácí respekt. Snad mu ten výsledek pomůže k dalším  závodům venku," doufá trenér Vedra.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž