Diskuze

Šílenost a nejlepší závod historie. Jak u koulařů rozhodoval centimetr

Atletický svět nikdy nic podobného za svou více než stoletou historii nepamatuje. Opravdu ne. To, co se v sobotu večer odehrávalo na Chalífově stadionu v Dauhá v koulařském sektoru, nemá obdoby. Joe Kovacs, Ryan Crouser a Tom Walsh byli hlavními hrdiny dramatu, které se odehrávalo 10 centimetrů od 23 metrů a které rozhodl pouhý centimetr.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MA

Nádherný závod, ale světová atletika přesto pamatuje mnohem dramatičtější a použiji-li slov autora - ještě šílenější. Například na OH 68 v Mexiku překonali ve finále trojskoku světový rekord postupně Ital Gentile, pak Sanějev ze SSSR, Brazilec Prudencio a v poslední sérii opět Sanějev na 17,39 m.

0 0
možnosti
MK

Ja uz mam delší dobu problém s měřením pokusu. Např v Londýně, kde skončil Staněk 4. pokusy měřili rozhodčí v důchodovém věku. Staněk hodil pokus uplne v pravo a ten děda byl na druhé straně, běžel na místo dopadu, těch dopadů tam bylo hodně, že ani nevěděl kam to dát a dle mého měřil špatný dopad. Video s tím bylo i na youtube, ale po pár hodinách ho smazali. No a včera ten nejdelší pokus taky spadl na místo, kde už koule předtím dopadla. To se pak těžko určuje přesně místo. Pokud ovšem nepoužívají v Qataru jestrabi oko

4 1
možnosti
TB

byl Tomas Walsh před začátkem poslední série bezpečně na prvním místě. Opravdu bezpečně

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/atletika/koule-ms-dauha-nejlepsi-zavod-historie-kovacs-crouser-walsh.A191006_001603_atletika_mt2

No zas tak bezpečně na prvním místě nebyl, i když pokus to byl neskutečný a po první sérii jsem jsem si myslel, žře je hotovo. Jenže pak dal Ryan 22,71 a bylo jasné, že na vzdálenost jako Tom rozhodně má.

2 0
možnosti