Klečková soupeřky příliš nepotřebuje

  • 2
Praha - I když se na Olympu neukázal nikdo další z české ženské vícebojařské špičky, Jana Klečková si nestěžovala. K tomu aby se pořádně nahecovala soupeřky příliš nepotřebuje. "Soustředím se vždycky hlavně sama na sebe. I když je pravda, že u půlky to trochu vadí," řekla atletka, která ve Stromovce vybojovala už čtvrtý halový titul v řadě. Ani tu půlku ale neběžela sama. Rychlejší tempo nasadila její oddílová kolegyně Horáková, která však po dvou kolech odstoupila. I díky ní si však Klečková doběhla pro vynikající výkon a osobáček v hodnotě 4309 bodů.

"Dosud jsem měla nejlepší výkon 4275, tak je to docela slušné zlepšení. Těší mě hlavně osobák v kouli o dva centimetry a dobré byly i překážky," upozorňovala však zejména na kouli Klečková. To je totiž disciplína, která jí dělá největší problémy. "Na to, abych se probojovala mezi evropskou špičku, bych musela házet tak třináct metrů. A já se teď peru spíš s dvanácti," usmívala se vícebojařka, která sama raději závodí v hale než pod širým nebem, kde je navíc neoblíbený oštěp.

A co čeká novopečenou mistryni republiky v příštích dnech? "Za týden chci jít při domácím šampionátu překážky a pokud to vyjde časově tak výšku a dálku. A jinak hlavně odpočívat a pořádně trénovat. A také je tu možnost, že by mě mohli pozvat na halové mistrovství Evropy..." spekulovala nahlas Klečková. "Koneckonců výkonem nad 4300 bodů jsem na sebe, myslím, upozornila."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž