Diskuze

Gatlin nebude závodit osm let

Osm let bude na atletických oválech chybět sprinter Justin Gatlin. Americký atlet přijal návrh postihu od národní antidopingové agentury USADA. Ta ho přitom mohla za druhý pozitivní dopingový nález potrestat i doživotním trestem zákazu činnosti. Uvedla to agentura AP.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zubnipasta

23. 8. 2006 7:47
trest
Krom světového rekordu by mu měli vzít i tituly plympisjkého vítěze a mistra světa. Po těchto soutěžích sice dopingovou zkouškou prošel, ale jak to bylo doopravdy, se už asi nikdo nedoví. Benu Johnsonovi tenkrát v roce 1988 po usvědčení na olympiádě v Soulu vzali též titul mistra světa z roku 1987 z Říma. Jenže z toho udělali exemplární případ, neb byl v té době snad jediným známým top atletem, kterého z dopingu usvědčili. Na rozdíl od všech ostatních nadopovaných hovad té doby, co to žrali jako chleba, ale oficiálně byli z obliga. Asi bychom se divili, kdyby se s dnešními možnostmi prozkoumaly vzorky včech těch Lewisů, Griffitových, Kochových, Kratochvílových, Fibingerových a více méně všech tehdejších atletů. Dnes je již doping špičkových atletů vcelku i běžný, a tak se to bere mnohem mírněji.
0 0
možnosti

Chargy

23. 8. 2006 8:51
Re: trest
Souhlas. Dokonce sem někde četl že, Lewis byl v USA pozitivně testován, ale amíci to zatajili, přece ikona jejich sportu s devíti olympijskými medajlemi nemůže brát doping. A kdo ví, jestli to bylo jen u Lewise...
0 0
možnosti

Andee

23. 8. 2006 9:00
Re: trest
jj, Johnson měl tenkrát smůlu, že byl "jenom" Kanaďan...
0 0
možnosti