Filip Sasínek se v rozběhu závodu na 1500 metrů na halovém ME v Glasgow...

Filip Sasínek se v rozběhu závodu na 1500 metrů na halovém ME v Glasgow propracovává dopředu. | foto: ČAS - Aleš Gräf

Druhý nejlepší výsledek atletů. Jsem spokojený, řekl čtvrtý mílař Sasínek

  • 2
Glasgow (Od našeho zpravodaje) - Evropský halový bronz sice neobhájil, i tak doběhl pro druhý nejlepší výsledek české výpravy. Po vydařeném výkonu finišoval Filip Sasínek v Glasgow čtvrtý. „Jsou samozřejmě i hezčí místa, ale jsem spokojený,“ řekl 23letý reprezentant.

Sasínek nestačil na vítězného Poláka Lewandowského, fenomenálního Nora Jakoba Ingebrigstena a třetího Španěla Gómeze. Přesto Čech po doběhu nesmutnil.

„Jsem spokojený, předvedl jsem maximum,“ přidal.

Pomaleji rozběhlý závod kontroloval v druhé polovině startovního pole. Ve správnou chvíli se však dokázal posouvat dopředu, s přibývajícími koly stupňoval tempo. Rozhodující nástup 18letého Ingebrigstena, vítěze sobotního závodu na 3000 metrů, byl ale až příliš razantní.

„Čekal jsem, že se zrychlí na osmistovce, protože Jakob má silný dlouhý finiš. Marcin (Lewandowski) zase spíše poslední dvě kola,“ popisoval Sasínek.

Zkušený polský závodník v Glasgow zkompletoval zlatý evropský halový hattrick. „Jsem rád, že se ukázalo, že všichni jsou jenom lidé. Přál jsem víc Lewandowskému,“ prohodil Sasínek, jenž na vrchol halové sezony přijel ve znamenité formě.

„Teď si to půjdu užít s trenérem a dalšími, kteří se o mě starali. Už se těším na venkovní závody,“ uzavřel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž