Dvořákovi se ulevilo a chystá se na šampionáty

Praha - Po letech pocítil Tomáš Dvořák velikou úlevu. Na Štědrý den se trojnásobný mistr světa v desetiboji konečně dočkal a s manželkou Gabrielou a dvojčaty Barborkou a Kateřinou se po letech stavění přestěhoval do rodinného domu v Hostivicích u Prahy. V novém domě strávil Vánoce a náramně si to pochvaloval. "Byly to báječné Vánoce, poprvé v rodinném domě. Sice tady je ještě spoustu práce, ale to už jsou jen takové menší dodělávky," radoval se bývalý světový rekordman, který se pečlivě chystá na nadcházející sezonu, jejímiž vrcholy budou dva světové šampionáty.

Třicetiletému svěřenci Zdeňka Váni slouží zdraví, nemá žádné problémy v tréninku na novou sezonu a chystá se na soustředění na Kanárské ostrovy. Tam odletí v sobotu s rodinou a se skupinou tyčkařů Dukly Praha, které vede Boleslav Patera.

Ani přes Vánoce se Dvořák nešetřil. "Makal jsem jak šílený," řekl. K přípravě mu posloužilo prosincové soustředění v teple opět na "Kanárech", nyní trénuje v tunelu na pražské Dukle. "To, co potřebuji, se tam dělat dá. Ale do tepla se těším, trochu se ohřát," prohlásil. "Hlavně, že slouží zdraví," zaťukal na dřevo. "Jen mě pořád bolí starý maso," vtipkoval. 

Dvořák se chce důkladně připravit na halovou sezonu. "I když je příprava směřována na letní mistrovství světa v Paříži, rád bych jel na šampionát do Birminghamu," dal si za cíl také účast na březnovém halovém mistrovství světa. "Uvidí se ale, jestli se tam vůbec dostanu," prohlásil opatrně bronzový medailista z olympijských her v Atlantě v roce 1996.

Nominaci si chce zajistit na mítinku v Tallinu (15. a 16. února). "Všechno důležité jsem odtrénoval před Vánocemi, takže toho už moc nezbývá," podotkl. Po návratu z tepla 25. ledna se bude připravovat už pouze na domácí půdě. "V tréninku to zatím vypadá dobře, takže uvidíme, co z toho bude," dodal desetibojař, jemuž se tradičně v lichých letech daří.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž