Diskařka Cechlová se v Ostravě pekelně trápila

  • 4
Ostrava - Minulý týden ve Varšavě porazila Věra Cechlová celou diskařskou špičku a na mítink v Ostravě se mimořádně těšila. Maximální motivaci a soustředění však přehnala, nedokázala se trefit do hodu a až posledním pokusem vybojovala alespoň páté místo výkonem přes šedesát dva metry.

"Byla jsem dneska hodně přemotivovaná, hodně přehecovaná, měla jsem velké problémy s technikou, nedokázala jsem se srovnat," těžce ze sebe soukala při odchodu z plochy.

Cechlová se trápila, po čtyřech hodech stále ještě neměla na svém kontě hod přes šedesát metrů. V pátém pokusu však disk z její ruky spíše jenom vyskočil a dopadl na kraj výseče zhruba na hranici dvaceti pěti metrů. Málem trefil přítomného fotografa...

Kdy naposledy Cechlová hodila v disku tak málo nechtěla ani zavzpomínat. "Chtěla jsem se maximálně zaměřit na ten odhod a selhala mi technika. Vůbec jsem ten disk v dlani necítila," vysvětlila příčinu mizerného hodu.

Před šestým pokusem jí tak hrozil velký domácí propadák. Nakonec se však Cechlová dokázala vyhecovat a závod alespoň částečně zachránit.

"Na ten poslední pokus jsem se musela vyloženě uklidnit, protože to moje tělo bylo opravdu namotivovaný na co nejlepší výkon, to je holt atletika," už vyrovnaně zhodnotila své vystoupení.

Jedno pozitivum na své účasti v Ostravě přesto našla. "Pro mě je důležité, že po závodě se cítím dobře, nejsem zraněná, jako vloni," oddechla si.

Do mistrovství světa plánuje pořádnou přípravu. "Čeká mě už jenom mistrovství republiky v sobotu v Třinci a potom až Ósaka."

Diskařka Věra Cechlová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž