Usain Bolt

Usain Bolt | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Bolt míří do Ostravy. Objednal si PlayStation a závod na sto metrů

  • 0
Přiletí na začátku příštího týdne z Mnichova, kde bude fandit při sobotním finále Ligy mistrů. V Ostravě na Usaina Bolta čeká prezidentské apartmá, v něm oblíbený PlayStation a příští pátek to hlavní - sprinterský závod na 100 metrů, který bude vrcholem atletického mítinku Zlatá tretra a kde nejrychlejší muž planety znovu předvede svoje umění.

"Program pro Usaina ještě řešíme," tajil sportovní manažer Tretry Alfonz Juck. "Ale je olympijský rok a on si dává pozor, nechce se rozptylovat doprovodnými akcemi. To, že má u nás klid, je naše přednost, na kterou pokaždé slyší."

Na domácké prostředí nalákali organizátoři celý peloton atletických superstars. "Jedenapadesátý ročník Zlaté tretry je ve velmi dobré kondici, máme prostředky na to, aby účast byla excelentní," prohlásil Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury Česká sportovní.

Víc než 30 milionů, jež do rozpočtu sehnal, oslovilo 8 olympijských vítězů z Pekingu, 10 úřadujících mistrů světa z Tegu, 11 světových šampionů z Berlína 2009.

"Máme tu velké hvězdy," lákal i ředitel mítinku Jan Železný. "A těšíme se na velké duely."

Bolt – Chambers na stovce.
Dix – Spearmon na dvoustovce.
Semenyaová – Jelimová na půlce.

A jeden z nejzajímavějších v oštěpařském sektoru: Ruska Abakumovová zase vyzve Špotákovou, asi jedinou českou adeptku na ostravské vítězství.

"Chystám odvetu," slíbila olympijská vítězka Špotáková, kterou v prvním startu sezony na Diamantové lize v Dauhá Ruska porazila.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž