Jaroslav Bába

Jaroslav Bába | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Bába v Novém Městě potvrdil roli favorita a výšku vyhrál

  • 0
Výkon patřící ke světové extratřídě, jenž by měl hodnotu kolem 230 centimetrů, sice český výškař Jaroslav Bába nepředvedl, přesto právě skok vysoký patřil na sobotní Velké ceně Nového Města nad Metují k ozdobám mítinku.

V závodě zařazeném do letošního extraligového ročníku Bába vyhrál výkonem 221 cm, o čtyři centimetry vyšší výšku však už nepokořil.

Nejkvalitnější mítink letošního roku v Královéhradeckém kraji přinesl i další velmi dobré výkony. Zaujal například skok do dálky, ve kterém v souboji dvou Japonců s českým borcem Štěpánem Wágnerem vítězný Japonec Sugai zůstal jen šest centimetrů pod osmimetrovou hranicí.

Tradičně kvalitní výkon v Novém Městě předvedl americký překážkách Jeff Porter, trať na 110 metrů tentokrát zaběhl za výborných 13,41 vt. a potřetí za sebou si z východních Čech odvezl vítězství.

V ženském překážkovém sprintu se ve výborném světle představila česká běžkyně Lucie Škrobáková, jasná favoritka závodu na 100 metrů překážek opět vylepšila rekord mítinku, když tuto trať zaběhla za 13.36 vt.

Za zmínku stojí i další výkony, jeden z nich se stal českým rekordem - postarala se o něj Lucie Pelantová v chůzi na 5 000 metrů žen, které ušla za 21:52,12.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž