Bába chce zaútočit na výškařský rekord

Třinec, Ostrava - Výškař Jaroslav Bába si stále víc věří na český rekord. Do Moravského výškařského turné v sobotu v Hustopečích vstoupil osobním rekordem. Vyhrál skokem 235 centimetrů. Laťku na výšce 237 centimetrů shodil jen lehce. "Zatím skáču z krátkého rozběhu, protože ještě nejsem v pořádném tempu," řekl vítkovický závodník Jaroslav Bába, který už skokem 227 centimetrů splnil limit pro účast na březnovém halovém mistrovství Evropy v Madridu.

"Už dávno se nestalo, aby některý z výškařů začal sezonu výkonem 235 centimetrů," řekl manažer turné Alfonz Juck. "Olympijskému vítězi Stefanovi Holmovi se to ještě nepodařilo."

Závody v Hustopečích byly dvacátým závodem v Bábově kariéře, kdy skočil 230 centimetrů a víc. "Poprvé se mu to povedlo rovněž v Hustopečích před dvěma roky," podotkl Alfonz Juck. Závody v Hustopečích byly jeho prvními v tomto roce.

"V mých silách je v dalších dvou závodech moravské série zaútočit na český rekord," prohlásil Bába.

Turné pokračuje ve středu v hale Stars v Třinci a v sobotu v hale Střední průmyslové školy v Ostravě u Čapkovy sokolovny. Závody začnou v 15.30 hodin, kdy budou skákat ženy. Po nich v 18 hodin rozjedou svou soutěž muži.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž