Zeleninový tatarák s krůtím steakem

Jako příloha k opečenému masu je zeleninový tatarák skutečně lahůdka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    378 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1583 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    18 %

    15 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    49,0 g

    78 %

    72 %

  • Tuky

    13,4 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli spolu s okurkou nakrájíme na kostičky, rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Zeleninu vložíme do mísy. Zalijeme polovinou oleje, přidáme snítku tymiánu, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, necháme vychladit.
  2. Krůtí prso očistíme a nakrájíme na 8 stejných kousků. Naklepeme ho, osolíme, opepříme a opečeme na zbylém oleji z obou stran. Maso pečeme při 200 °C asi 8 minut. Poté ho potřeme bazalkovým pestem a necháme 10 minut odpočívat.
  3. Vychlazený zeleninový tataráček rozdělíme na talíře, přidáme krůtí steaky, zalijeme vypečenou šťávou z masa, ozdobíme zbylým tymiánem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.