Ingredience
Postup
- Papriky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli spolu s okurkou nakrájíme na kostičky, rajčata rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Zeleninu vložíme do mísy. Zalijeme polovinou oleje, přidáme snítku tymiánu, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, necháme vychladit.
- Krůtí prso očistíme a nakrájíme na 8 stejných kousků. Naklepeme ho, osolíme, opepříme a opečeme na zbylém oleji z obou stran. Maso pečeme při 200 °C asi 8 minut. Poté ho potřeme bazalkovým pestem a necháme 10 minut odpočívat.
- Vychlazený zeleninový tataráček rozdělíme na talíře, přidáme krůtí steaky, zalijeme vypečenou šťávou z masa, ozdobíme zbylým tymiánem a podáváme.