Zeleninová polévka s cizrnou

Tato polévka vás díky cizrně příjemně zasytí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    261 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1091 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    34,5 g

    39 %

    35 %

  • Vláknina

    14,0 g

    47 %

    47 %

  • Bílkoviny

    10,7 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    7,2 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu a brambory očistíme, cibuli nakrájíme najemno, mrkev na kolečka, celer a brambory na kostičky, brokolici rozebereme na malé růžičky.
  2. Na másle opečeme cibuli, přisypeme všechno koření a za stálého míchání opékáme asi 2 minuty. Poté přidáme všechnu zeleninu kromě brokolice, rajčat a cizrny. Směs několik minut opékáme dozlatova, zalijeme 1 litrem vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Dále vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
  3. Do směsi přidáme rajčata (můžeme je lehce rozmačkat vidličkou), vodou propláchnutou cizrnu a nakonec brokolici. Vaříme dalších cca 5 minut. Nakonec polévku dle chuti osolíme a opepříme.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.