Ingredience
Postup
- V misce smícháme všechny sypké ingredience na chleba. Do středu vlijeme olej, jogurt, vodu a vše zapracujeme do hladkého těsta. To necháme 15 minut odstát zakryté utěrkou. Pak ho rozdělíme na 8 částí a rozválíme je válečkem na placky.
- Na středním plameni rozpálíme širokou mělkou pánev. Placky opékáme po obou stranách do zlatohněda, trvá to přibližně 5 minut. Hotové placky mastíme přepuštěným máslem.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky, lilek a chilli papričku nasekáme na slabší nudličky, kukuřičné paličky rozpůlíme. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme lžíci kari pasty. Vložíme do ní maso a zprudka opékáme. Přidáme nakrájenou mrkev, chilli, lilek a společně minutu restujeme.
- Vlijeme kokosový krém i mléko. Do této směsi přidáme fazolové i hráškové lusky, kukuřičné paličky a kafírové lístky. Směs povaříme asi 5 minut, ochutíme cukrem, rybí omáčkou a podle chuti osolíme. Podáváme s chlebem naan.