Pondělí 11. prosince 2023, svátek má Dana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 11. prosince 2023 Dana

Zapečené kapustičky

Nejlepší večeře jsou ty, co se pečou samy. Zkuste třeba tyto lahodné zapečené kapustičky s anglickou slaninou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    506 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2119 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    23,6 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    20,2 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    35,0 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    21,3 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapustičky očistíme a povaříme v horké osolené vodě asi 7 minut. Poté je scedíme, zchladíme v ledové vodě a necháme okapat.
  2. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na kterém opečeme na kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme kapustičky a pár minut společně opékáme.
  3. Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat. Osolíme, opepříme a celý obsah přesuneme do pekáče.
  4. Vrch zasypeme rovnoměrně strouhankou smíchanou s parmazánem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 20–30 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Masové kuličky s těstovinami

Těstoviny s masovými kuličkami jsou důkaz toho, že italská kuchyně je dokonalá právě ve své...

Kuře na víně

Není nic lepšího než kuře upečené dokřupava s houbami a rajčaty.

Telecí řízky s bramborovým salátem

Každý si na Štědrý večer nepotrpí na kapra, zajímavou obměnou budou telecí řízky. S lehkým...

Dušené jehněčí na červeném víně

Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kolínka. Báječně si pochutnáte!

Hovězí s kokosovo-chilli omáčkou

Pomalu tažené hovězí se bude skvěle doplňovat s vařeným bramborem.