Zapečené fazole na kari

nehodnoceno

Připravte si mexické fazole s tortilou, kari a enchiladou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    573 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2399 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    71,7 g

    82 %

    72 %

  • Vláknina

    18,2 g

    61 %

    61 %

  • Bílkoviny

    28,4 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky, chilli nakrájíme nadrobno.
  2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme nakrájenou cibuli a česnek, když zesklovatí přidáme chilli a papriky. Společně restujeme asi 1 minutu. Pak přidáme, sůl, pepř, kari a kmín a zalijeme fazolemi (i s nálevem) a omáčkou. Povaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme polovinu koriandru nasekaného najemno.
  3. Pak fazolky přendáme do zapékacích misek. Posypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbylým koriandrem a podáváme např. s tortillami.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.