Zapečené fazole na kari
Připravte si mexické fazole s tortilou, kari a enchiladou.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
573 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2399 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
71,7 g
82 %
72 %
-
Vláknina
18,2 g
61 %
61 %
-
Bílkoviny
28,4 g
45 %
42 %
-
Tuky
20,2 g
31 %
29 %
-
nasycené
6,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky, chilli nakrájíme nadrobno.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme nakrájenou cibuli a česnek, když zesklovatí přidáme chilli a papriky. Společně restujeme asi 1 minutu. Pak přidáme, sůl, pepř, kari a kmín a zalijeme fazolemi (i s nálevem) a omáčkou. Povaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme polovinu koriandru nasekaného najemno.
- Pak fazolky přendáme do zapékacích misek. Posypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbylým koriandrem a podáváme např. s tortillami.