Zajíc Ferdinand

Ochutnejte jednu z největších lahůdek - zaječí maso.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    517 KCal

    23 %

    22 %

  • Energie

    2163 KJ

    23 %

    22 %

  • Sacharidy

    3,5 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    35,1 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    40,4 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    6,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zaječí stehna očistíme, opepříme a potřeme hořčicí. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibule na větší kousky.
  2. Na dno pekáče dáme 150 g nakrájené slaniny a položíme na ni porce zajíce. Posypeme je zbylou slaninou a cibulí. Přiklopíme druhým pekáčem a necháme 24 hodin uležet v chladu.
  3. Pak maso osolíme, lehce podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Dusíme při 180 °C asi 40 minut. Pak pekáč odklopíme a zajíce dopečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme.
  4. Šťávu propasírujeme. Maso přendáme na talíře a přelijeme propasírovanou šťávou. Podáváme s bramborami a doplníme nakládanými houbami nebo brusinkami.
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.