Ingredience
Postup
- Zaječí stehna očistíme, opepříme a potřeme hořčicí. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibule na větší kousky.
- Na dno pekáče dáme 150 g nakrájené slaniny a položíme na ni porce zajíce. Posypeme je zbylou slaninou a cibulí. Přiklopíme druhým pekáčem a necháme 24 hodin uležet v chladu.
- Pak maso osolíme, lehce podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Dusíme při 180 °C asi 40 minut. Pak pekáč odklopíme a zajíce dopečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme.
- Šťávu propasírujeme. Maso přendáme na talíře a přelijeme propasírovanou šťávou. Podáváme s bramborami a doplníme nakládanými houbami nebo brusinkami.