Višňová povidla

Z velké úrody višní připravíte výborná povidla podle našeho snadného receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    779 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3258 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    179,3 g

    204 %

    179 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Višně vložíme do cedníku, důkladně opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je odstopkujeme a vypeckujeme.
  2. Višně vložíme do kastrolu a malinko podlijeme vodou. Přivedeme je k varu a za stálého míchání zvolna vaříme.
  3. Když se objem višní svaří na polovinu, vmícháme do ovoce cukr. Nadále mícháme a vaříme.
  4. Jakmile jsou povidla zcela hustá, kastrol odstavíme. Povidla rozdělíme do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Šunková pěna

Skvělá svačina do práce i do školy.

Špízy s olivami a sýrem

Originální jednohubky, vhodné na každou party.

Tvarohová pomazánka s olivami

Nemáte čas na vaření večeře? Vyzkoušejte tuto skvělou pomazánku.

Veselé chlebíčky

Nezapomeňte na silvestrovskou oslavu připravit chlebíčky.

Ricottové bochánky

Toto pečivo je inspirované italskou kuchyní.