Vídeňská roštěná s pečeným bramborem

nehodnoceno

Máte rádi roštěnou? Pokud ano, připravte si tuto vídeňskou, pochutnáte si.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    499 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2087 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    34,2 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    32,9 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    24,9 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    13,8 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osušíme je utěrkou, obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném oleji dozlatova asi 3 minuty a poté ji dáme stranou okapat na papírový ubrousek.
  2. Maso hřbetem nože lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v mouce. Na 3 lžících rozpáleného oleje maso zprudka opékáme asi 5 minut z každé strany.
  3. Opečené maso dáme stranou a na ještě teplou pánev nalijeme vývar. Odvaříme z něj zhruba třetinu a vmícháme 50 g másla.
  4. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, rozkrájíme je na menší kousky, osolíme a orestujeme je na zbylém rozehřátém másle. Hotové maso rozdělíme na talíře, do šťávy nasypeme růžový pepř, přelijeme ho šťávou, posypeme osmaženou cibulkou, přidáme brambory a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.