Vídeňská roštěná s pečeným bramborem
Máte rádi roštěnou? Pokud ano, připravte si tuto vídeňskou, pochutnáte si.
Stupeň obtížnosti
Náročné
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
499 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2087 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
34,2 g
39 %
34 %
-
Vláknina
4,2 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
32,9 g
52 %
48 %
-
Tuky
24,9 g
38 %
36 %
-
nasycené
13,8 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, osušíme je utěrkou, obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném oleji dozlatova asi 3 minuty a poté ji dáme stranou okapat na papírový ubrousek.
- Maso hřbetem nože lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v mouce. Na 3 lžících rozpáleného oleje maso zprudka opékáme asi 5 minut z každé strany.
- Opečené maso dáme stranou a na ještě teplou pánev nalijeme vývar. Odvaříme z něj zhruba třetinu a vmícháme 50 g másla.
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka, rozkrájíme je na menší kousky, osolíme a orestujeme je na zbylém rozehřátém másle. Hotové maso rozdělíme na talíře, do šťávy nasypeme růžový pepř, přelijeme ho šťávou, posypeme osmaženou cibulkou, přidáme brambory a ozdobíme čerstvou petrželkou.