Vepřová pečeně se sýrem

nehodnoceno

Nevíte, co uvařit? Inspirujte se tímto pokrmem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    703 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2940 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    7,6 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    68,5 g

    109 %

    101 %

  • Tuky

    40,2 g

    62 %

    57 %

  • nasycené

    17,1 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou pečeni očistíme, osolíme a opepříme. Rozmarýn nasekáme najemno a potřeme jím maso. V kastrolu rozpálíme máslo a olej a maso ze všech stran zprudka opečeme.
  2. Opečené maso podlijeme bílým vínem a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna pečeme při 190 °C téměř doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem.
  3. Brambory oloupeme, překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Změklé maso vyjmeme z pekáčku a shora do něj prokrojíme 6-8 zářezů. Vymažeme je hořčicí a proložíme plátky sýra.
  4. Maso zabalíme do alobalu, vložíme do pekáčku a zprudka zapečeme v troubě. Z másla a mouky připravíme jíšku. Vmícháme ji do šťávy, podle potřeby osolíme, opepříme a provaříme. Maso vyndáme z alobalu a nakrájíme na porce. Podáváme s vařenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.