Ingredience
Postup
- Vepřovou pečeni očistíme, osolíme a opepříme. Rozmarýn nasekáme najemno a potřeme jím maso. V kastrolu rozpálíme máslo a olej a maso ze všech stran zprudka opečeme.
- Opečené maso podlijeme bílým vínem a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna pečeme při 190 °C téměř doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem.
- Brambory oloupeme, překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Změklé maso vyjmeme z pekáčku a shora do něj prokrojíme 6-8 zářezů. Vymažeme je hořčicí a proložíme plátky sýra.
- Maso zabalíme do alobalu, vložíme do pekáčku a zprudka zapečeme v troubě. Z másla a mouky připravíme jíšku. Vmícháme ji do šťávy, podle potřeby osolíme, opepříme a provaříme. Maso vyndáme z alobalu a nakrájíme na porce. Podáváme s vařenými bramborami.