Ingredience
Postup
- Vepřové maso očistíme, osolíme a opepříme. Společně s oloupanými, na měsíčky nakrájenými cibulemi ho vložíme do pekáčku. Vše zakapeme rozpuštěnou polovinou másla a v troubě při 190 °C necháme péct.
- Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu. Promícháme ji s vývarem a vepřovou pečeni jí průběžně přeléváme. Když je maso téměř upečené, potřeme ho pomerančovou marmeládou a dopečeme ho.
- Hotovou pečeni vyjmeme z pekáčku. Šťávu propasírujeme. Dle potřeby ji rozředíme vodou, zahustíme ji škrobem rozmíchaným v troše vody, dochutíme ji a krátce povaříme.
- Zbylé pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky, které zbavíme tenké blanky. Kapustičky a mrkev očistíme, mrkev nakrájíme na špalíčky. Zeleninu asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a společně s fílátky pomeranče opečeme na zbylém másle.