Vepřová pečeně na pomerančích

Tento recept si užijete i na dietě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    670 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2805 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    42,9 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    45,1 g

    72 %

    66 %

  • Tuky

    33,6 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    13,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové maso očistíme, osolíme a opepříme. Společně s oloupanými, na měsíčky nakrájenými cibulemi ho vložíme do pekáčku. Vše zakapeme rozpuštěnou polovinou másla a v troubě při 190 °C necháme péct.
  2. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu. Promícháme ji s vývarem a vepřovou pečeni jí průběžně přeléváme. Když je maso téměř upečené, potřeme ho pomerančovou marmeládou a dopečeme ho.
  3. Hotovou pečeni vyjmeme z pekáčku. Šťávu propasírujeme. Dle potřeby ji rozředíme vodou, zahustíme ji škrobem rozmíchaným v troše vody, dochutíme ji a krátce povaříme.
  4. Zbylé pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky, které zbavíme tenké blanky. Kapustičky a mrkev očistíme, mrkev nakrájíme na špalíčky. Zeleninu asi 5 minut povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a společně s fílátky pomeranče opečeme na zbylém másle.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.