Velikonoční nádivka

Rostou vám na zahrádce kopřivy? Natrhejte si je do báječné nádivky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    332 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1389 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    34,0 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    21,3 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    12,0 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, dobře ji rozškvaříme na pánvičce a přidáme k ní máslo. Housky pokrájíme na větší kostky, dáme je do mísy, zalijeme mlékem, přidáme žloutky, slaninu s máslem, na kostičky nakrájené uzené maso, nasekané kopřivy a jarní cibulku, vše osolíme, opepříme a zamícháme.
  2. Poté si z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do směsi.
  3. Zapékací formu vymažeme máslem, přendáme do ní nádivku a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Kopřivová nádivka

Nádivka na Velikonoce nesmí chybět.

Velikonoční baba (nádivka)

Nádivka k Velikonocům prostě patří.

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

Velikonoční nádivka potěší každého svou neodolatelnou vůní a jemností masa.

Pečené jarní kuřátko a špenátová nádivka

Na Velikonoce nesmí na stole chybět slavnostní oběd.

Špenátová nádivka

Ke každým Velikonocům patří i příprava tradiční nádivky.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.