Ingredience
Postup
- Z droždí, vlažného mléka a trošky hladké mouky si uděláme kvásek, ten necháme na teplém místě asi 15 až 20 minut vzejít. Sušené ovoce lehounce povaříme v rumu.
- Všechny ostatní ingredience dáme do díže (máslo rozpustíme a necháme si část mandlí na posypaní). Přidáme kvásek. A uhněteme vláčné těsto.
- Takto připravené těsto necháme nakynout v teplém místě zhruba 30 minut. Pak těsto přendáme na stůl, rozpůlíme na dva díly a začneme tvarovat mazance.
- Vytvarované mazance necháme v teplém místě nakynout na zhruba 30–50 minut.
- Pak přendáme na pekáč s pečicím papírem, mazance potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi nožem uděláme křížek. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C na zhruba 40 minut.