Velikonoční mazanec podle Petra Svoreně

nehodnoceno

Autor tohoto receptu je šéfkuchařem brněnského hotelu Passage. Podle něj je klasický velikonoční pokrm možné ozvláštnit, aby nabídl úplně nový požitek pro chuťové buňky.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Z droždí, vlažného mléka a trošky hladké mouky si uděláme kvásek, ten necháme na teplém místě asi 15 až 20 minut vzejít. Sušené ovoce lehounce povaříme v rumu.
  2. Všechny ostatní ingredience dáme do díže (máslo rozpustíme a necháme si část mandlí na posypaní). Přidáme kvásek. A uhněteme vláčné těsto.
  3. Takto připravené těsto necháme nakynout v teplém místě zhruba 30 minut. Pak těsto přendáme na stůl, rozpůlíme na dva díly a začneme tvarovat mazance.
  4. Vytvarované mazance necháme v teplém místě nakynout na zhruba 30–50 minut.
  5. Pak přendáme na pekáč s pečicím papírem, mazance potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi nožem uděláme křížek. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C na zhruba 40 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    659 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2756 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    89,6 g

    102 %

    90 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    17,5 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    24,6 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    11,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor: ,

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.