Ingredience
Postup
- Droždí rozdrobíme do poloviny vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Změklé máslo utřeme s cukrem, prosátou mouku osolíme, přidáme vykynutý kvásek, utřenou máslovou hmotu, vejce, rum, kůru, zbylé vlažné mléko a zpracujeme na vláčné těsto, které necháme cca 30 minut kynout na teplém místě.
- Po nakynutí těsto rozválíme na plát silný 2 cm a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti 6 cm. Rozložíme je na pomoučněný vál, zakryjeme utěrkou a necháme znovu 20 minut kynout. Tuk nahřejeme na 180 °C, vykynuté vdolky před smažením ve středu promáčkneme a smažíme z obou stran dozlatova.
- Usmažené vdolky necháme okapat na savém papíře, před podáváním je potřeme povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme smetanou vyšlehanou s vanilkovým cukrem.